De Praktyk
Inaya

Inaya

INAYA

Deze naam betekent ‘vertel eens’ . Voor mij is dit een heel belangrijke kern van mijn werk:

‘Vertellen’ omvat zoveel meer dan woorden. ‘Vertellen’ doen we met ons lijf, onze houding, onze beweging of juist het niet bewegen, ons gedrag, onze reactie op zintuiglijke prikkels, onze mimiek, onze creaties, onze muziek……… en vele ‘vertellingen’ meer….  En als het ‘vertellen’ wel woorden zijn, wat zeggen deze woorden dan werkelijk?

Jouw binnenwereld

Als je ‘vertelt’, laat je zien wat er zich in je zogenoemde ‘binnenwereld’ afspeelt. Wát is het, wat nu verwoord wil worden? Wát is het, wat nu gezien wil worden? Je gehele uitstraling vertelt hoe jij je voelt. Straal je van blijdschap? Dan staat de hele wereld open. Die wereld is ook wel eens anders. Dan ziet de wereld, bewust of onbewust, er op een andere manier uit. We reageren hier met ons hele wezen op. Dat wordt als vanzelf, van nature, geregeld. Hoe mooi is dat? Tegelijkertijd, hoe pijnlijk kan dat zijn?

De vraag is wat jouw binnenwereld wil vertellen zodra je last hebt van ‘iets’. Het magische is dat alleen jíj dat weet. Het is de kunst om jouw binnenwereld te kunnen laten vertellen………..hoe dan ook. Dat je daarnaar luistert met al jouw zintuigen. Zodat dat stukje wat iets nodig heeft kan helen , en jij weer jouw regie terug kan nemen. En verder stapt.