De Praktyk
Mijn pad

Mijn pad

Mijn bewandelde pad naar holografische regressie en reïncarnatie therapie

Mijn eigen pad is eigenlijk al jaren geleden begonnen, toen ik in aanraking kwam met Yvo van Orshoven (Instituut Orshof, inspiratie voor ontwikkeling) en ik zo onder de indruk was hoe daar (psycho)therapie werd gegeven. Deze manier van therapie richtte zich op lichaamsgewaarwording, lichaamswerk en de emoties die daarbij vrijkomen. Toen wist ik al, hier kom ik nog terug. Dit doet iets heel bijzonders met een mens.

In die tijd was ik puber en zat op de middelbare school. Na de middelbare school ben ik fysiotherapie gaan studeren. Deze keuze kwam onder meer voort uit mijn interesse in het menselijk lichaam. Ik wilde meer weten, meer over hoe het menselijk lichaam werkt en er vanbinnen uitziet, deze plek waar we als mens áltijd zijn.

Na een paar jaar in Den Haag als fysiotherapeute te hebben gewerkt, wilde ik me verder ontwikkelen en gaan specialiseren. Kinderfysiotherapie, de mens in groei en ontwikkeling, trok mijn aandacht. Een heel bijzonder proces. Daarnaast vind ik het fijn en leek het mij waardevoller om al vroeg in een leven bij te kunnen dragen aan een gezonde ontwikkeling en een gelukkig leven. Tijdens deze opleiding ging ik ook werken in een praktijk voor kinderfysiotherapie in Voorburg. Daar hebben we samen veel kinderen gezien met een heel diverse hulpvraag. Mijn aandacht werd vooral getrokken door hulpvragen waarbij de oorzaak op een ander gebied dan alleen het lichamelijke leek te liggen. De lichamelijke klacht van het kind bleek meer een aanleiding of signaal voor iets anders. Denk aan een heel druk kind dat last heeft van alles wat hij eigenlijk goed moet doen of aan een desinteresse als kind in spelen, omdat het zich zo ongelukkig voelt in een bepaalde situatie.

Later volgde ik de opleiding voor sensorisch integratietherapeute. Dát gaf al een heel andere dimensie aan mijn werk. Het leerde me om op een andere manier te kijken en te werken met een kind of persoon, door gebruik te maken van zintuigsystemen, zoals: gehoor, reuk, houdingsgevoel en tast. Deze zienswijze leerde mij beter de signalen te zien, die leiden naar de oorsprong van het probleem waar iemand mee komt.

Ik vóelde dat ik nu echt de oorzaak van een probleem wilde ontdekken Wat wíl iemand, zoals een kind, aangeven met ‘druk gedrag’, telkens vechten of het vertonen van ‘vreemd gedrag’?…..

Zelf zag ik altijd al dat dit gedrag voortkwam uit een soort van noodzaak, iemand kiest daar niet voor. Ik kon niet meer om dit gevoel heen en ben gaan zoeken naar een opleiding die me dit kon leren en paste bij wie ik ben. Tegelijkertijd had ik in mijn eigen leven míjn uitdagingen en wilde graag verdieping, meer inzicht in mijzelf. En dus kwam ik uit bij de opleiding voor regressie- en reïncarnatie therapeute aan de SRN (school voor regressie en reïncarnatie therapie Nederland).

Door als regressietherapeute te werken, ben ik gekomen bij waar ik naar op zoek was. Ik heb het gevoel een nieuwe wereld binnengestapt te zijn, waar nog heel veel te ontdekken is. Dát inspireert mij in mijn werk. En dat is ook wat mensen ervaren die bij mij komen. Zij ont-moeten en ont-dekken zichzelf eigenlijk. Ze worden zich bewust van hun eigen patronen, strategieën, gevoelens, emoties en gedachten…..‘er vallen kwartjes’. Door de verdiepende, transformerende werking van de herbeleving zien mensen weer ruimte om zelf richting te kiezen

Precies dus waar deze weg voor mij begon en ik wist dat ik ooit zou terugkeren……